Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaygın din eğitimi kapsamında açılan 4-6 yaş grubu Kur'an kursları, Türkiye’nin dört bir tarafında binlerce çocuğun değerler eğitimi almasına ortam oluşturuyor.

Kur'an kurslarına gelen 4-6 yaş seviyesindeki çocuklar, İslam dininin insan hayatına anlam kazandıran değerleriyle tanışıyor, tanıştığı bu değerleri günlük hayatında kullanabilmeyi öğreniyor.

Allah'ı öncelikle sevgi temelinde tanıyan, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) kişiliği ve örnek yaşantısıyla tanışan çocuklar, Kur'an-ı Kerim'i de içerik, ses ve şekil olarak kendi yaş gruplarına uygun şekilde tanıyabilme imkânı buluyor.

Bu kapsamda Erzincan Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında, hâlihazırda 614 çocuk eğitim görüyor.

Kur’an kurslarını ziyaret eden İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, 4-6 yaş Kur’an kurslarına dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çocuklarımızın Kur'an kursuna olan ilgisi bizleri mutlu etti. Onların Fatiha okuyuşları, sübhaneke ve tahiyyat duasını okuyuşları, salavat getirişleri bizi gayet memnun etti. Körpecik zihinlerin hayata atılırken Kur'an’la barışık bir hayata başlamaları, Kur’an sevgisi ile camilere koşmaları geleceğimize umutla bakma açısından önemli bir etkendir diye düşünüyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan