Elazığ Yazıkonak beldesinde depremzede konutları alanında TOKİ tarafından yapılan 300 kişi kapasiteli Yazıkonak TOKİ Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Erkaya Yırık, "depremden hemen sonra, devletin tüm organlarıyla depremzedelerin yaralarını sarmak için çalıştıklarını" söyledi.

Caminin Yazıkonak beldesine hizmet edeceğini kaydeden Yırık, depremin ardından konutların da hızla inşa edildiğini, şimdiye kadar 2 bin 500'ün üzerinde konutun depremzedelere teslim edildiğini belirtti.

Yazıkonak beldesinde iki hafta önce 381 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini aktaran Vali Yırık, şöyle devam etti:

"Camiyi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve emeği geçen tüm bakanlıklarımızdan razı olsun. Vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layık. Camimiz 300 kişi kapasiteli ve Beldede yaşayan güzel insanlara uzun yıllar hizmet verecek. İbadetlerine, dualarına mekan olacak. Burada yapacağımız tüm dualarımız makbul olsun inşallah."

Yazıkonak TOKİ Camii’nin hayırlı olması temennisinde bulunan İl Müftüsü Selami Aydın ise, "Camiler Allah'a ibadet edilen mekanlardır. Camilerimiz bir ülkenin tapusudur, Allah'ın evidir, Beytullah'ın şubeleridir. Buraya gelenler de Allah'ım misafirleridir. Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan milletimiz, her gittiği yerde medeniyetler inşa etmiş ve eşsiz şaheser camiler inşa etmiştir. Allah ecdadımızdan razı olsun." diye konuştu.

24 Ocak'ta Elazığ’ın büyük bir acı yaşadığını hatırlatan Müftü Aydın, "24 Ocak’ta büyük bir acı yaşadık ve depremde vefat eden kardeşlerimiz oldu. Allah rahmet eylesin. Pazar günü yine bir depremle sallandık. Cenab-ı Hakk'ın bizi koruduğuna inanıyorum, Allah'a şükürler olsun ve kardeşlerimize geçmiş olsun." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Yazıkonak TOKİ Camii ibadete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan