Elazığ İl Müftülüğü engelli vatandaşlara yönelik Kur’an-ı kerim ve dini bilgiler kurslarına devam ediyor.

İslam dinini güvenilir kaynaklardan öğrenmek isteyen engelli vatandaşlar, İl Müftülüğü koordinesinde açılan kurslara yoğun ilgi gösteriyor.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca engelli kurslarına devam edenlere yönelik düzenlenen umre ödüllü yarışmalar da bu kurslara katılımı artırıyor ve engelli bireylere motivasyon sağlıyor.

Söz konusu kurslara Elazığ’da devam eden ve yapılan yarışmada dereceye giren 32 yaşındaki işitme engelli İlknur Baykal da umre hayaline kavuştu.

Yarışmada dereceye girenler Elazığ İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Sare Evcimik ve Mustafa Apaydın ile birlikte İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Kendilerine sağlanan imkânlardan dolayı Müftü Sarıkaya’ya teşekkür eden engelli vatandaşlar, dini bilgilerin yanı sıra Kur’an-ı Kerim’i işaret diliyle öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

- Sorumluluklarını yerine getirmek için çaba gösteriyorlar

Umre ödülünü kazanan İlknur Baykal ve dereceye giren işitme engellileri tebrik eden Müftü Sarıkaya ise; “Allah’ın kelamını öğrenmek için büyük bir azim ve gayret gösteren kardeşlerimize her türlü desteği vermek bizim görevimiz. Onlar konuşma ve duyma nimetinden yoksun olsalar da Allah’a karşı sorumluluklarını yerine getirmek için çaba gösteriyorlar. Başkanlığımız da her yıl teşvik amaçlı olarak onları umre ile ödüllendiriyor. Allah kendilerinden de onlara bir şeyler öğretmek için çalışan görevli arkadaşlarımızdan da razı olsun.” şeklinde konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan’ın da hazır bulunduğu ziyaretin ardından, Müftü Sarıkaya misafirlerine Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan