Elazığ İl Müftülüğü gençlere ve din görevlilerine yönelik “Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı” konulu konferanslar düzenledi.

Konferanslara Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği personeli Muhammed Cüneyd Çiğdemli, konuşmacı olarak katıldı.

Konferansların ilki, üniversiteli gençlere yönelik Kredi ve Yurtlar Kurumu Ömer Bilginoğlu Erkek Öğrenci Yurdu'nda, ikincisi ise din görevlilerine yönelik İl Müftülüğü Edibe Can Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferanslarda, medya okur-yazarlığı ve sosyal medya kullanımı çeşitli başlıklar altında ele alındı.

Ülkelerin işgali ile ilgili üç farklı yöntem kullanıldığına dikkati çeken Çiğdemli: “Bunlar: fiili işgal, ekonomik işgal ve kültürel işgaldir. Kültürel işgali değerlendirdiğimizde bunu, bir milletin örfünü ve ananesini bozarak yeni bir kültür oluşturulması olarak tarif edebiliriz. Bugün, bunun en büyük sacayağı ise medyadır.” dedi.

Kitle iletişim aracı olarak medyanın insanlar üzerindeki etkilerini örneklerle anlatan Muhammed Cüneyd Çiğdemli, bir haber izlendiğinde bu haberin bilgilendirme mi yoksa bir yönlendirme mi olduğuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Editör: Mehmet Çalışkan