Deprem sonrası 24 saat esasına göre vatandaşlara manevi rehberlik hizmeti sunan Elazığ İl Müftülüğü tarafından İzzetpaşa Camii’nde Hatim duası ve Kur’an ziyafeti programı düzenlendi.

Cami görevlileri, Kur’an kursu hocaları ve öğrencileri ile birlikte vatandaşların da katıldığı 1931 Hatm-i Şerif ve 1723 Yasin için düzenlenen programda, Kahramanmaraş Esat Coşan Camii imam Hatibi Mustafa Avni Çelik ve Erzurumluoğlu Camii Müezzin Kayyımı Bekir Büyükkurt tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.

- Kolay değil ama sabretmek gerekiyor!

Kur’an ziyafetinin ardından söz alan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya Rabbimizden gelen bir imtihanla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekerek:

“O’ndan gelen her şeye ‘lütfunda hoş kahrında hoş’ diyecek bir yüreğe sahibiz şükürler olsun. Bugün 41 kardeşimiz deprem nedeniyle Rahmet-i Rahman’a kavuştu. Kolay değil ama sabretmek gerekiyor. Sabır İsm-i şerifiyle Allah’tan sabır diliyoruz. Biz manevi yönden elimizden gelen çabayı göstermek durumundayız. Çünkü zor gündeyiz ve birbirimize sabır tavsiye etmek durumundayız. Allah Resulü; “Zor günde kim bir müminin bir sıkıntısını giderirse Allah-ü Teala’da kıyamet gününde onun sıkıntısını giderir” buyuruyor. Bizim buna imanımız tamdır. Ufak-tefek eksiklikleri maalesef bazı provokatörler hiçbir şey yapılmıyormuş gibi gündeme getiriyorlar. Allah’tan korkun, tüm Türkiye Elazığ ve Malatya için ayakta. Allah’a şükür ne güçlü bir milletiz ve bu gücümüzü de imanımızdan alıyoruz.” dedi.

Allah’tan gelen her şeyin bir imtihan vesilesi olduğunun altını çizen Müftü Sarıkaya;

“Onun için başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün yetkililerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. İl ve müftülerimiz ve ilçe müftülerimiz durmadan bizleri arıyorlar. Biz onlara diyoruz ki organize olalım AFAD bu işi çok güzel yapıyor. Çok güzel bir dayanışma sergiliyoruz. Elazığ’ın Aziz insanlarını gerçekten kutluyorum. Sizler her zaman hak ve hakikatin yayında oldunuz ve şimdi de yaraları birlikte saracağız. Elbette yaşanan acılar zordu. Eşi kayboldu, sabi yavruları defnettik. Kolay değil ama sabrımızı yüreğimize akıtacağız, metin olacağız. Allah-ü Teala bizi böyle imtihan ediyor ve inşallah imtihanı kazananlardan olacağız” şeklinde konuştu.

Müftü Sarıkaya’nın konuşmasının ardından depremin ilk gününden itibaren ekibi ile birlikte Elazığ’da bulunan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yaptı.

Camiyi dolduran cemaat yapılan duaya hep birlikte ‘Amin’ dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan