Elazığ İl Müftülüğü, yetim öğrenciler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yardımda bulunmak amacıyla kermes düzenledi.

Fırat Üniversitesi Akademi Camii 2. katında bulunan Elazığ Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nde açılan kermes, 5 gün boyunca açık kaldı.

- Öğrencilerle Müftülüğümüz arasında gönül köprüsü oluşturmak istiyoruz

Kur’an Kursları ve Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen kermesin açılışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan; “İl Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızın desteği ile bu yıl 2’ncisi düzenlenen kermesimize emeği geçen Gençlik Koordinatörlüğü ve kurs hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu kermesi düzenlemedeki amacımız sadece öğrencilerin karınlarını doyurmak değil, onlarla Müftülüğümüz arasında bir gönül köprüsü oluşturmaktır. İnşallah bundan sonraki yıllarda da geleneksel hale gelecek olan bu kermesimizden elde edilecek gelirle yetim öğrenciler ve üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi gençlerimize katkı vermeye devam edeceğiz. Kermesimiz hayırlı ve bereketli olsun.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği kermeste gençlerle uzun süre sohbet eden Müftü Yardımcısı Arslan, Akademi Camii’nde bir yıldır hizmet veren Elazığ İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nin; özellikle gençlerin buluşma, ders çalışma ve sosyokültürel faaliyetlerde bulunmalarına imkân sağlayan bir mekân olduğunu kaydetti.

Kermese yoğun ilgi

Yetim öğrenciler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yardımda bulunmak amacıyla düzenlenen kermes, akademisyen ve öğrencilerden büyük ilgi gördü.

- Diğer kuruluşlara örnek olsun

Kermesin açıldığı Akademi Camii’ni ziyaret eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ; milli ve manevi değerlere sahip gençlerin yetişmesi için bu tür etkinliklerin çoğalması gerektiğine işaret ederek diğer kuruluşlara örnek olması temennisinde bulundu.

Miniklerden kermese destek

Kermese en anlamlı destek Hacı Osmaniye 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden geldi.

Minik öğrenciler, kumbaralarında biriktirdikleri paralarla kermesten alışveriş yaparak katkıda bulundular.

Editör: Mehmet Çalışkan