Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde toplumun bütün kesimlerine yönelik din hizmeti sunan il ve ilçe müftülükleri, ülke genelinde engelli vatandaşlara yönelik projeler üretiyor.

Bu doğrultuda çalışmalarını aralıksız sürdüren Elazığ Müftülüğü, koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara manevi destek hizmeti sunuyor, rehberlik ediyor.

Koronavirüsle mücadelede engelli vatandaşları da unutmayan Müftülük, engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek dini ve manevi rehberlik hizmeti veriyor.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü organizesinde görme engelli vatandaşları evlerinde ziyaret eden İl Müftüsü Selami Aydın; "Hem engellileri hem de koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkamayan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edip moral destek verdik. Aileleri ile tanışıp dertlerini dinledik. Müftülük personelimizle birlikte daima halkımızın yanında olmaya gayret edeceğiz." dedi.

Engellilerin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Müftü Aydın; "İnsan, yaratılmışların en şereflisidir. Gerek yaratılıştan gerekse sonradan birtakım bedeni engeller taşısa bile yine değerinden bir şey kaybetmez. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımız gibi engelli kardeşlerimiz de bizim için çok değerlidir." ifadelerini kullandı.

Aydın şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere Müftülük bünyesinde engelli vatandaşlara yönelik hizmet vermek için oluşturulmuş engelliler koordinatörlüğümüz tarafından yürütülen faaliyetler ve etkinliklerimiz var. Salgın hastalık nedeniyle bu faaliyetlere geçici bir süre ara versek de engelli kardeşlerimizle irtibatımızı kesmedik. Biz de bugün onların hem gönüllerine dokunmak hem de varsa ihtiyaçlarını karşılamak için evlerinde ziyaret ettik. Kapımızın ve gönlümüzün daima kendilerine açık olduğunu hatırlattık. Bizi evlerine misafir eden engelli kardeşlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum."

Müftülüğün ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden engelli vatandaşlar ve aileleri de her daim yanlarında olan din görevlilerine teşekkür ettiler.

Ziyaretlerde İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan ve Engelli Koordinatörü Sare Evcimik de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan