Hakkari İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde lise düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferanslar düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Gençliğe Değer Projesi" kapsamında düzenlenen konferanslarda Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Yiğit, Şube Müdürü, vaizler, uzman ve Kur’an kursları öğreticileri ile din görevlileri tarafından sunumlar yapıldı.

hakkari-konferans-22-1

Hakkari Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "İslam’ı ve Peygamberi Hz. Muhammed’i anlayan kimseden zarar gelmez o yüzden Hz. Peygamberin hayatını iyi öğrenin, kendinize hedef belirleyin, arkadaş çevrenize dikkat edin, sosyal-medyayı olumlu yönde kullanın, kesinlikle İslam ve Peygamberini tanıyan kötü emellere alet olmaz. Helal ve haramı bilir. Doğruluktan asla ayrılmayınız. Güvenilir ve güzel ahlakı elden bırakmayın. Mes’ulü olduğunuz işi sağlam yapın. Anne, baba, öğretmen ve büyüklerinize karşı saygıda kusur etmeyiniz. İlim ve irfana önem verin." ifadelerinde bulundu.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Gençlerimizi kötü emelli şer odaklarından kurumak, onların milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve gençlerin önündeki engelleri aşmasına destek olmak öncelikli görevimizdir. Bu konuda bizlere desteklerini eksik etmeyen ve her türlü kolaylığı sağlayan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile okul idarecilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Ömer Ceylan