Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Elazığ İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi koordinesinde "Biz Kardeşiz, İdlib’in Yanındayız" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle 8 tır dolusu insani yardım malzemesi hazırlandı.

Hazırlanan yardımları taşıyan tırların Suriye'ye uğurlanması amacıyla tören düzenlendi.

Törene Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, ilçe belediye başkanları, ilçe müftülüleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Valisi Toraman, "Bizim inancımız ve medeniyetimiz, zor durumda olanlara yardım etmeyi, dayanışmayı emrediyor. Sınırlarımızın hemen ötesinde milyonlarca insan zor şartlarda, çadırlarda, barakalarda bu çetin kış mevsimini geçirmeye çalışıyor. Zor durumda olduklarını müşahede ettiğimiz İdlib'deki din kardeşlerimize yardım elini uzatmak için Elazığlılar kenetlendi, bir araya geldiler. Bugün zor durumda olan kim varsa onun elinden tutmak bizim inancımızın gereğidir." dedi.

İl Müftüsü Selami Aydın ise şunları kaydetti:

"Bizler asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapan, tarihin akışına yön veren, geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa eden necip bir milletin evlatları olarak Kur'an ve sünnetten ilham alarak hayırda yarışmayı, insanlara iyilik yapmayı, kim olursa olsun diline, dinine ve ırkına bakmadan mazlum ve mağdur milletlerin yanında yer almayı, onlara yardım etmeyi kendimize şiar edindik. Bu bağlamda zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmek zorunda olan kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmek üzere başlattığımız yardım kampanyasının semeresini görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

En büyük iyilik, yardımlaşma ve paylaşma ile kazanılacaktır. İyilik insanın bu hayattaki en önemli kazancı ve en değerli mirasıdır. Merhametli bir yüreğin sesine kulak verip, yetime kardeş, yoksula sevinç, ihtiyaç sahiplerine ensar olmaktır. Mazluma evini ve gönlünü açmaktır. Tabiatı korumak, bir karıncayı bile incitmemektir. Yaratılan her bir cana yaratıcısının hürmetine şefkatle davranmaktır. İyilik; ekmeği, duayı, sevgi ve kaderi paylaşmaktır."

Yapılan duanın ardından yardım tırları Suriye'ye doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan