Elazığ İl Müftülüğünce yapımı tamamlanan Polatlar 4-6 Yaş Kur’an Kursu, DİB Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Karaca ve DİB Müfettişi Mehmet Aydın’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasının, “Peygamberimiz ve Çocuk” belirlenmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, böyle güzel bir kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Müftülüğün gayretleri ile kurs ve sınıf sayısının arttırılması için gayret ettiklerini belirten Müftü Aydın, “Çocuklarımızın kendi seviyesine uygun olarak, Allah ve Peygamberi sevmeyi, Kur’an-ı Kerim’i içerik ve şekil olarak tanımaları önem arz etmektedir. Çocuklarını bu kurslara gönderen ebeveynleri ve bu yavrularımızla yakından ilgilenen özverili ve gayretli Kur’an Kursu öğreticilerini yürekten kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler Diyanet ailesi olarak, geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için her zaman her türlü hizmete hazırız.” şeklinde konuştu.

-Mevlid-i Nebi Haftasında Şehitler unutulmadı

Öte yandan Elazığ İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri kapsamında şehit aileleriyle bir araya geldi.

8. Kolordu Komutanlığı Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen programda Elazığ Müftülüğü din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

İl Müftüsü Selami Aydın’ın yaptığı duanın ardından şehit ailelerine yapılan ikramla program tamamlandı. 

Editör: Mehmet Çalışkan