Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ‘‘Peygamberimiz ve Çocuk’’ temasıyla ülke genelinde devam eden Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Elazığ'da "Fidan Dikme Etkinliği" düzenlendi.

İl Müftülüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında din görevlileri, Harput Göllübağ mevkiinde fidan dikti.

İslam’da ağaç dikmenin ve doğayı korumanın önemine değinen İl Müftüsü Selami Aydın, “Dinimiz ağaç dikmeye ve ormanlarımızın korunmasına büyük önem verir. Yeryüzünü süsleyen çeşit çeşit ağaçlar ve ormanlar yüce Allah’ın insanlara bir nimeti, bir lütfudur. Yüce Rabbimiz göklerde ve yerde olan her şeyi insanların istifade etmesi için yaratmıştır. Ağaçlar ve ormanlar da bunlardan biridir. Ağaçların ve ormanların insanlara çok yönlü faydaları vardır. Meyveli ağaçların her mevsim değişik ve leziz meyvelerinden istifade ederiz. Ormanlar hava kirliliğini önlerler, iklimi değiştirirler, havayı temizlerler. Bu manada “Bugün Fidan Geleceğe Nefes” sloganıyla geleceğe bir katkımızın olması düşüncesiyle din görevlilerimiz yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.” dedi.

Fidan Dikme Etkinliği'ne Vali yardımcısı Abdullah Demirdağ, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, İl Müftüsü Selami Aydın, Din görevlileri ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan