Elazığ İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ şubeleri, koronavirüs salgınından etkilenen ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Elazığ Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına, İl ve ilçe müftülükleri de destek oluyor.

Elazığ’da görev yaptıkları mahallede sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden din görevlileri, ihtiyacı olanlar için alışveriş yaparak evlerine teslim ediyor.

Yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşabilmek için çalmadık kapı bırakmayan din görevlileri, bir taraftan da topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Elazığ’daki çalışmalara dair Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç; "Toplum olarak zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde Müftülük ve TDV olarak bize ihtiyaç duyulan her yerde tüm imkânlarımızı seferber ederek halkımızın yanında olmaya gayret ediyoruz." dedi. 

Aytaç; "Elazığ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan merkezde 15 görevlimiz çalışıyor. Valiliğimiz tarafından ilan edilen yardım telefonlarına gelen vatandaşlarımızın taleplerini kayıt altına alıyorlar ve daha sonra planlanan yardımlar Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için İl ve ilçelerde din görevlilerinin büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Aytaç; "Her zaman milletinin yanında olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın temsilcileri olarak biz de bu zor günlerde tüm personelimizle sahadayız, ihtiyaç duyulan her alanda milletimizin hizmetindeyiz."  şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan