Elazığ Müftülüğü'ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayıp, Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 175 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Harput Sarahatun Camii'nde Kovid-19 tedbirleri eşliğinde düzenlenen merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız  Osman Şahin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Müftüsü Selami Aydın, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile icazet alan öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, "Kur’an-ı Kerim, dünyada ve ahirette bize mutlu olmanın yollarını gösteriyor.  Bugün hafız olan kardeşlerimiz, topluma rol model olacaklar. Yavrularımız, Kur’an-ı Kerim'i hem dilleriyle hem de gönülleriyle hıfz etmiş oldular. Çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetiştirebilirsek, milletimizin ve devletimizin geleceğini korumuş oluruz." dedi.

"175 öğrencimizin hafız olmasında emeği geçen hocalarımıza ve kurslarımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca hafızlarımızın anne ve babalarını da tebrik ediyorum." diyen İl Müftüsü Selami Aydın ise hafızlığın yeryüzündeki en büyük nimetlerden birisi olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Hafızlık, adeta canlı bir Kur’an haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır. Ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. Manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vakıf olacaksınız. O'nun üstün hakikatlerini öğrendikçe, O'nun ahlakıyla ve ahkamıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur’an-ı Kerim'i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir."

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in yaptığı duanın ardından 175 hafıza hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan