Elazığ Harput Eğitim Merkezince düzenlenen “Güncel Fıkhi Konular” konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ahmet Oğuz konuşmacı olarak katıldı.

Kursiyerlere yönelik düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşması yapan Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, Eğitim Merkezi ile ilgili bilgiler paylaştığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“1982 yılından beri eğitime devam eden, nice hocaların gelip geçtiği, eğitim gördüğü bir müessesedeyiz. Harput kadim bir ilmi geçmişe sahip. Büyük hocaların olduğu ilim meclisinin halkalarının olduğu Harput diyarından bahsediyoruz. O Harput diyarının ilim halkalarından son halkası Harput Eğitim Merkezi’dir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızda göreve başlayan personelimize başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere fıkıh, tefsir ve hadis alanında eğitim veriyoruz. Aynı zamanda alan dışında bir yere örneğin KYK’lara ya da hastanelere manevi rehber olarak gittikleri zaman nasıl bir eğitim vereceklerine dair biz burada bir eğitimden geçirerek toplumun huzuruna çıkarıyoruz.”

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Ahmet Oğuz ise ilmi sadece öğrenmenin yeterli olmadığını, aynı zamanda öğrenilenlerin hayata uygulanması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“İlmi öğrenen, onunla amel eden, ihlaslı bir şekilde hareket eden, hayatını o şekilde tanzim edenler peygamberlerin varisleridir.

Diyanet İşleri Başkanlığının dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu, Osmanlı döneminde asırlar boyunca din hizmetlerini yürütmüş Şeyhülislamlık makamına kadar uzanan köklü bir tarihe sahiptir. Kurulumuz ihtiyaç duyduğu konularda alanında uzman ilim adamlarını davet ederek istişare ve ihtisas toplantıları düzenlemektedir. Bu toplantılarda sunulan tebliğ ve müzakereleri de kitaplaştırarak ilim hayatına katkı sağlamaktadır.”

Konferans soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan