Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek, gençlik koordinatörleri ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında görev yapan manevi rehberlerle istişare toplantısında buluştu. 

Müftülükte yapılan toplantıda, 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca gençlere yönelik yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) yapılması planlanan değerler eğitimi, atölye çalışmaları, seminer ve konferanslar, kitap okumaları, mübarek gün, gece ve haftalarda yapılacak programlar, üniversite gençlerine yönelik yapılacak diğer faaliyetler ve Gençlik Çalışma Merkezlerinde yürütülecek çalışmalar istişare edildi.

Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığının “her personel 10 gençle buluşacak” projesine de Eskişehir Müftülüğü olarak tam destek vereceklerini belirtti.

Gerek: “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik her türlü hizmeti çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da gençlik faaliyetleri konuşuldu

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ile hastanelerde görev yapan manevi rehberler ve gençlik koordinatörleri ile bir araya geldi.

KYK İl Müdürü Suphi Döner’in de katıldığı toplantıda 2018–2019 eğitim öğretim döneminde yapılması planlanan faaliyetler üzerinde duruldu.

Rehber ve koordinatörlerin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantıda, Diyanet Gençlik Çalışma Merkezleri ve üniversitelerde bundan sonra yapılabilecek programlar da değerlendirildi. 

İl Müftüsü Sarıkaya, müftülük olarak gençleri merkeze alan çalışmaları önemsediklerini belirterek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti ve bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan