Elazığ İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular anlatıldı.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, "Çocuk ve Ergenlerde Gelişim Psikolojisi, Dini Gelişim ve Mahremiyet Eğitimi" başlıklı bir sunum yaptı.

Yaz Kur’an kurslarının önemine dikkati çeken Müftü Aydın, "Verilen doğru ve yanlış din eğitimi bilgilerinin kalıcı olduğu hepimizce malumdur. Faaliyet yaparken hiçbir soruyu küçümsemeyin ve onların yüreklerine dokunmayı ihmal etmeyin. Çocukların seviyesine inmeyi mutlaka önceden planlayın. Bir hocanın ne konuşacağını, ne vereceğini daha önceden düşünmeden ve planlamadan sınıfa girmesi inanın yapacağınız bütün faaliyetleri yok eder. Her ders yeni bir başlangıçtır ve tabiri caiz ise çocuklar için bir diriliştir. Bunun tek yolu ise derslere hazırlıklı girmektir." dedi.

Aydın, "Öğrencilerden en az 15 dakika önce kursta olun ve onları evlerine gönderdikten sonra yine en az 15 dakika sonra kurstan çıkın. Yapacağınız etkinlikleri uygularken usule uygun hareket edelim. Kesinlikle her kurs bir duvar gazetesi çıkarsın. Çocukları resimleri, yazıları ve şiirleri ile bu etkinliğe ortak edelim. Kız çocuklarımızı başörtüleri ile hazır hale getirip bir kez de olsa cemaatle namaz kılmayı öğretin. Hurafe bilgilere girmeden Kur’an kıssalarından ve Siyer-i Nebi’den çocuklara anlatımlarda bulunalım." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan