Elazığ Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi iş birliğinde ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşmak amacıyla oluşturulan yardım heyeti, ilde bulunan ihtiyaç sahipleri ile birlikte Suriyeli ailelerin de yardımına koşuyor.

Diyanet Vakfı çalışanları ve gönüllüleri ile İl Müftülüğü personelinden oluşan ekip, Suriyeli ailelere un ve diğer ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla nakdi yardım dağıtımı gerçekleştirdi.

Hayırsever vatandaşların TDV’ye emanet ettiği “Ramazan Paketleri” de ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

“Bu bizim kardeşlik görevimiz”

TDV organizesinde yardımların devam edeceğini belirten İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Suriyeli kardeşlerimize ve ilimizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız yardımlar, bir kardeşlik görevidir.” dedi.

Özellikle ramazan ayında yapılan yardımların toplumsal barışın sağlanması ile birlikte huzur ve güvenin artmasına katkı sağladığını dile getiren Müftü Sarıkaya, “Elazığ Müftülüğü olarak bu ramazanda bin torba un, 200 aileye nakdi yardım kartı ve 90 adet Ramazan Paketi, önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.” ifadelerini kullandı.

Yardımların dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşayan Suriyeliler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar ise “Elazığ Müftülüğü başta olmak üzere, kendilerine en zor zamanlarında kucak açan Türk halkına ve devletine müteşekkir olduklarını” ifade ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan