Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Ramazan Buluşmaları" kapsamında Elazığ İl Müftülüğünce düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Abdülazizoğlu, Elazığ’da bir dizi etkinliğe katıldı.

İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Abdülazizoğlu, "Ramazan Buluşmaları" kapsamında Elazığ İl Müftülüğünce Fırat Üniversitesinde öğrenim gören 14 ülkeden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik düzenlenen iftar programında öğrencilere hitap etti.

Edibe Can Müftülük Sitesi’nde organize edilen iftar yemeğine Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu, İl Müftü Yardımcıları Abdurrahim Aytaç ve Muhammed Zahid Belek, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Elazığ Şubesi Mütevelli Heyeti, müftülük personeli ve Fırat Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

İftarın ardından yemek duası yapan Zekeriya Abdülazizoğlu, "Ramazan Buluşmaları" hakkında bilgi verdi.

Abdülazizoğlu, “81 ilde düzenlediğimiz programlar kapsamında bugün Elazığ’da olmaktan çok mutluyum. Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın hepinize selamlarını getirdim. Bu yıl ramazan ayı temamız, 'Ramazan ve İnfak' ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfımızın başlattığı 'Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin' projesidir. Bu noktada verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabalardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

İftar programına katılan tüm öğrencilere TDV yayınlarından “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap hediye edildi.

Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı iftar programının ardından teravih namazı için İzzetpaşa Camii’ne geçildi.

Zekeriya Abdülazizoğlu teravih namazı öncesinde, zamanın insan hayatındaki kıymeti, ramazan ayı ve orucun önemi konularında sohbet etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan