Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı, 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Müftülük ile TDV iş birliğinde, depremin oluşturduğu yaralar bir bir sarılıyor.

Bu kapsamda depremden etkilenen vatandaşlara yönelik sürdürülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, konteyner mescit ve Kur'an kursları açıldı.

Şehrin çeşitli bölgelerinde oluşturulan konteyner kentlerde, vatandaşların ibadet ihtiyaçlarını karşılamak üzere konteyner mescit, Kur’an kursu ve abdest alma alanları hazırlandı.

Bölgede sürdürülen çalışmalara dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Yaşanan depremden sonra Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımız ve İl Müftülüğü olarak önemli hizmetlere imza attık. Başta manevi destek hizmetleri olmak üzere depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına farklı alanlarda sorumluluk üstlendik. Şimdi ise AFAD tarafından kurulan konteyner kentlere yerleştirilen vatandaşlarımızın abdestlerini alıp namazlarını kılabilecekleri mescitlerin yanı sıra çocuklarımız için 4-6 yaş Kur’an kursları açtık. Tüm bu hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte gece gündüz demeden çalışan personelimize teşekkür ediyorum."
 

Editör: Mehmet Çalışkan