Elazığ’da depreminin ardından yaşanan salgın hastalık nedeniyle ara verilen eğitim ve öğretim faaliyetleri yeniden başladı.

İl Müftülüğü tarafından işitme engellilere yönelik olarak verilen Kur’an-ı Kerim Kursu, Edibe Can Kız Kur’an Kursu’nda alınan tedbirler çerçevesinde yeniden açıldı.

Edibe Can Kız Kur’an kursunda ders başı yapan engelli öğrenciler, ilk dersi İl Müftüsü Selami Aydın ile birlikte işledi.

İşitme engelliler olarak Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i öğrenme aşkı ile kursa katılanları tebrik eden Müftü Aydın, ‘‘Sizler çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Bir insanın Allah tarafından sevildiğini bilmesi Allah’ın onu ne işle meşgul ettiğinde saklıdır. Allah sizi buraya göndererek Kur’an’ına muhatap kılmış. Kur’an’a bakmak bile sevaptır. Siz ne isterseniz biz onu yapma gayretinde olacağız. Tanıdıklarınıza da bilgi verin onlarda buraya gelip Allah’ın kelamını öğrensinler. Bizin kapımız her zaman sizlere açıktır. Ben sizleri bir engelli olarak değil her şeyi yapabilecek bir insan olarak görüyorum. Dinimize çok büyük hizmetler yapabilirsiniz. Dolayısıyla müftülüğümüzün gönüllü personelleri olarak sizlerle ve başka engelli vatandaşlarımız ile de gönül bağları kurmak istiyoruz.’’ dedi.

- Konuşamamak, görememek, duyamamak bir eksiklik değildir

Konuşamamak, görememek, duyamamak bir eksiklik değildir diyen Müftü Aydın, ‘‘Asıl eksiklik Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu üzere kalpleri olduğu halde anlamayanlar, gözleri olduğu halde göremeyenler, kulakları olduğu halde duymayanlardır. Esas engelli olanlar İslam’ı görmeyen, Kur’an’ın emirlerini ve ezanı duymayanlardır. Bilesiniz ki benim gözümde sizler sapasağlamsınız. Bu kursumuza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlere ve hocalarınıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan