İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya programın açılışlında Elazığ’da hizmet veren Kur’an kursları hakkında bilgi aktardı.

Protokol ve selamlama konuşmalarının ardından 43 hafıza hafızlık belgesi ve hediyeleri takdim edildi.

“Rabbim Kur’an’ı hakkıyla okuyup anlamayı ve yaşamayı nasip etsin”

Kız öğrenciler için düzenlenen icazet merasimi ise Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Salonu dolduran kalabalığa hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç şunları kaydetti:

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in hafızı olan, aynı zamanda muhafızı olacak kızlarımızı tebrik ediyorum. Bu güzel yavrularımız Kur’an’ı dillerinde taşıdıkları gibi aynı zamanda sadırlarında ve hayatlarına da taşıyacaklar inşallah.

Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerim’i nasıl okumamız gerektiğini ayetlerde üç okuma tarzı ile beyan etmiştir. Birincisi ikrâ’ yani dilin okumasıdır. İkincisi tertîl yani aklın okumasıdır. Yani akıl okuduğunu tefekkür, tezekkür edecek ve düşünecek. Üçüncüsü ise tilavet yani kalbin okumasıdır. Dilin ve aklın okuduğunu yürek tasdik edecek yani iman edecek.

Rabbimden bizlere ve yavrularımıza Kur’an’ı hakkıyla okuyup anlamayı ve yaşamayı nasip etmesini niyaz ediyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen hayırseverlerimizi, hocalarımızı ve ailelerini de ayrıca tebrik ediyorum.”

Sinevizyon gösteriminin ardından hafızlardan oluşan koronun seslendirdiği ilahi ve kasidelerle program devem etti.

Daha sonra hıfzını tamamlayan 28 öğrenci tek tek takdim edilerek sahneye çıktı ve taçları giydirildi.

Taç giyme töreninin ardından hafızlara hafızlık belgesi ve hediyeleri takdim edildi.

Erkek hafızlar için Mevlana Camii’nde düzenlenen törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Tunceli İl Müftüsü Aşır Durgun, Yozgat Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, il protokolü, din görevlileri ve hafızların aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan