Semt kütüphanelerinin açılışında konuşan İl müftüsü Yusuf Sarıkaya, okumanın faydaları üzerinde durdu. Cami ve Kur’an kurslarımız bünyesinde açılan bu kütüphaneler mahalle gençliğine de hizmet vermektedir, böylece Kur’an kursları ve camiler bulundukları mahalle ve mahalle gençleri ile buluşacaklar. dedi.

Açılış konuşmasında söz alan DAP İdareleri Başkanı Adnan Demir ise  ‘’ kendi medeniyetimizin inşasında geleceğimizin teminatı gençlerin önemi büyüktür. Bu nedenle bulundukları mahallede semt kütüphanelerinin önemli işlevleri olacaktır. Kitap okumaları ders çalışmaları, sosyal etkinlikler cep salonları ve dinlenme odaları ile örnek uygulama olacaktır. Bu projenin oluşumunda emekleri olan Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya’ya ve ekibine de teşekkürlerimi borç bilirim’’ dedi

Müftü Sarıkaya, Din görevlisi Oktay Demir ve Müezzini Abdullah Bayar ile Yurtbaşı ve çevresinde görev yapan tüm din gönüllülerine teşekkür etti. Ayrıca Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’a çevre düzenlenmesi ve Yurtbaşı Merkez Camimize yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür ediyorum dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan