Elazığ Müftülüğü, 2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Elazığ Öğretmenevi önünde "Diyanet Yayınları Tanıtım Standı" açtı.

Açılışta konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, "Camilerimiz bizim namazgâhımızdır, hocalarımız ise en güzide personellerdir. Camilerimizi doldurmamız lazım, dinimizi iyi öğrenmemiz lazım. Din görevlilerimizin ne kadar zahmetli bir iş yaptıklarını algılamamız lazım. Yol göstericimiz ve rehberimiz Peygamberimizin o güzel ahlakıyla ahlaklanabilirsek ne mutlu bize. Hem bu dünyada hem öteki dünyada mesud Müslümanlar olarak yüzümüz ak ve pak olur. Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretinde ilk yaptığı cami inşa etmekti. Bizim milletimiz de dinine, Diyanet'ine, camisine ve onun hizmetkârına sahip bir millettir. İnsanlarımız hayır ve hasenat anlamında Kur’an-ı Kerim’de zikredildiği üzere Allah’a ibadet edilecek camileri yaptırma düşüncesine haizler. Bu anlamlı haftada hayırların kabulünü Allah’tan niyaz ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Camiler birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin doruk noktaya ulaştığı mekanlardır"

Camilerin Allah’ın isminin anıldığı, kalplerin huzura erdiği mekanlar olduğunu belirten İl Müftüsü Selami Aydın ise şunları kaydetti:

"Camiler birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin doruk noktaya ulaştığı mekanlardır. Tevbe Suresi'nde bildirilen müjdeye nail olmak için hayırsever vatandaşlarımız camilerimizi imar ve inşa ediyorlar. Din gönüllüsü kardeşlerimiz de buralarda hizmet ediyorlar. Sahibu’l hayrat vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, Rahmet-i Rahman’a kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası boyunca halkımıza Başkanlığımız ve TDV yayınlarının tanıtımını yapacağız. İnşallah faydalı oluruz. Haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

Konuşmaların ardından "Diyanet Yayınları Tanıtım Standı" açıldı.

Din görevlilerinden kan bağışı

Öte yandan "2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Elazığ Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Öğretmenevi önündeki Kızılay kan bağışı aracında din görevlileri ile birlikte kan bağışında bulunan İl Müftüsü Selami Aydın, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle görevlilerimizle birlikte kan vermek üzere buradayız. Bir insanın hayatını kurtarmak büyük sevaptır. Bizler de bu güzel hafta vesilesiyle bir farkındalık olsun diye Kızılayımıza kan bağışı yapmak istiyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan