Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Milli Dayanışma Kampanyası'na destek amacıyla Diyanet personeline yaptığı; "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş"  çağrısı karşılık bulmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek verdiği yardım kampanyasına, çok sayıda din görevlisi maaşını bağışlayarak destek oluyor.

Bu kapsamda, Elazığ Müftülüğü Şekerci Ahmet Mescidi İmam Hatibi Naim Doğan, kampanyaya bir aylık maaşını bağışladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla ülke genelinde sürdürülen "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" dayanışmasına destek veren İmam Hatip Naim Doğan; "Devlet ve millet olarak yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zaman diliminden geçiyoruz. 264 aydır devletim bana maaşımı düzenli ödüyor. Bugün hesabıma yatan 4 bin 246,00 TL olan bir aylık maaşımı devletime bağışlıyorum." dedi.

Vefa hareketine din görevlilerinden destek

Koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altında olan Elazığ Karakoçan'da, Vefa Sosyal Destek Grubu ile İlçe Müftülüğü iş birliğinde vatandaşa evinde hizmet veriliyor.

Avrupa'dan gelen kişiler nedeniyle karantina uygulanan ve giriş-çıkışların kontrollü sağlandığı ilçede, din görevlileri Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

İhtiyaç duyulan her anda vatandaşın yardımına koşan din görevlileri, yaşlı bir kadının talebi üzerine hayvanlarına yem ve saman tedarik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan