Elazığ Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, depremden etkilenen vatandaşlara yönelik yardımlar aralıksız devam ediyor.

Elazığ Müftülüğü, 6,8 şiddetinde depremle sarsılan Elazığ’da, depremden etkilenen ailelere ve çocuklara yönelik “Moral ve Motivasyon Programı” düzenledi.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren her an ailelerin ve çocukların yanında olan Elazığ Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerinin çocuklar için çadırlarda sürdürdüğü etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda, depremden etkilenen çocuklar ve aileleri için “Moral ve Motivasyon Etkinliği” düzenlendi.

Etkinliğe sahada görev yapan personelin yanı sıra, Müftülük personeli ve 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri ile aileleri katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, bölgede yaraların sarılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açış konuşmasının ardından çocuklar için özel olarak hazırlanan etkinliklere geçildi.

İlgi ile takip edilen program sonunda çocuklara, Diyanet İşleri Başkanlığı çocuk yayınlarından kitap ve dergilerin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

---

Türkiye Diyanet Vakfından Harput Eğitim Merkezi’ne yerleştirilen depremzedelere yardım

Öte yandan depremin yaşandığı ilk andan itibaren bölgede bütün imkânlarını seferber eden Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, depremden etkilenen ailelere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Elazığ Valiliği koordinasyonu ile depremde evleri ağır hasar alan bazı vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı Harput Eğitim Merkezi’ne yerleştirildi.

Elazığ Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı, Eğitim Merkezi’nde kalacak olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yatak ve battaniye başta olmak üzere çeşitli yardım malzemelerini Eğitim Merkezi’ne yönlendirdi.

Vatandaşların Eğitim Merkezi’ne yerleştirilmesi ve yardımların ulaştırılması işlemleri, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç koordinesinde sağlandı.

Eğitim Merkezi’nde kalan vatandaşlara yönelik bebek bezi, mama ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçların yanında günlük sıcak yemek ihtiyacı da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan