Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 24 Ocak 2020'de yaşanan, 6,8 büyüklüğündeki depremde vefat edenler için Elazığ Müftülüğünce mevlit ve dua programı düzenlendi.

İmam-ı Azam Camii'nde düzenlenen programda, Elazığ Müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an’ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasideler okudu.

Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç’un sohbeti sonrası depremde yaşamını yitirenler için okunan hatimlerin duası Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın tarafından yapıldı.

Türk Kızılay, mevlit programına katılanlara çıkışta lokma ikramında bulundu.

“Vatandaşlarımızın acısı bizim acımızdır ve acılarını paylaşıyoruz!”

Program sonrası açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “İl Müftülüğümüz depremin 1’inci sene-i devriyesi münasebetiyle güzel bir mevlid programı düzenledi. Elazığ, geçen yıl bu gün canlarını kaybetti ve acılar yaşadı. Vatandaşlarımızın acısı bizim acımızdır ve acılarını paylaşıyoruz. Rabbim bir daha böyle bir afet göstermesin. Allah vermesin ama şunu biliyoruz ki ne kadar afetle karşılaşırsak karşılaşalım devletimiz var olduğu sürece, milletimizin birlik ve beraberliği var olduğu süreççe bunların üstesinden geleceğiz” dedi. 

Deprem yaralarının devlet eliyle sarıldığını kaydeden Vali Yırık, “Devletimizin bugüne kadar ilimize yapmış olduğu katkılar, konutlar ve diğer yardımlar olmak üzere ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yarın kendileri de yarın ilimizi teşrif edecekler. Bakanlarımız ve diğer yetkililer de ilimizde olacaklar. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıp Devletimizin yapmış olduğu 20 bin konutun anahtar tesliminde bulunacaklar. Milletimizin yaraları Devletimiz tarafından sarılıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Geçmişlerimize rahmet etsin. Bir daha böyle bir musibeti göstermesin” ifadelerini kaydetti.

- Elazığ Müftülüğü'nden depremin 1'inci yılında vefat eden vatandaşlar anısına video

Editör: Mehmet Çalışkan