Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar alan ve sonrasında kontrollü bir şekilde tamamen yıkılan Kubbeli Camii yeniden inşa edilecek.

İzzetpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1963’ten bu yana ibadete açık olan Kubbeli Camii’nin yeniden inşa edilmesi amacıyla düzenlenen temel atma törenine Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Müftüsü Selami Aydın, kurum amirleri ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, Kubbeli Camii’nin çok güzel bir proje ile yeniden inşa edileceğini belirterek caminin yapımını üslenen hayırsever iş insanı Mehmet Şimşek’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Aydın'ın yaptığı dua ile Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu ve protokol üyeleri, inşaat alanında butona basarak ilk betonu döktü.

446 metrekare kapalı alan üzerine bin kişilik cemaat kapasitesiyle inşa edilecek olan Kubbeli Camii müştemilatında erkek-kadın taziye evleri, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu, gençlik merkezi ve görevli odaları yer alacak.

Editör: Mehmet Çalışkan