Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar alan ve tamamen yıkılan Hankendi Beldesi Göl Köyü Camii yeniden inşa edilecek.

Caminin yeniden inşa edilmesi amacıyla düzenlenen temel atma törenine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, İl Müftüsü Selami Aydın, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Göl Köyü sakinleri katıldı.

Vali Erkaya Yırık, depremde hasar gören 83 caminin yerine yenilerinin yapılacağını belirterek, "Depremde hasar gören camilerimizi en kısa sürede hayırsever vatandaşlarımızın girişimleriyle imar etmeye devam edeceğiz. Destek olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın ise depremde yıkılan camilerin TOKİ marifetiyle yapılacağını belirterek, "24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde Göl Köyü Camimiz yıkılmıştı. Allah’ın izniyle bu camimizin temelini Sayın Valimizin iştirakleriyle atıyoruz. Cenab-ı Hakk devletimize milletimize zeval vermesin. Devletimiz TOKİ vasıtasıyla birçok camiyi yapıyor. Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizin rehberliğinde biz de İl Müftülüğü olarak diğer camilerimizin hem temellerini atıyoruz hem de açılışını gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Aydın’ın yaptığı dua ile Göl Köyü Camii'nin temeli atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan