Bu çerçevede, daire çalışanları, Kur’an Kursu idareci ve öğretmenleri, TDV personeli ve cami görevlilerinin katılımı ile bir toplantı yapıldı.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası yürütülen faaliyetler değerlendirilirken, bundan sonraki süreçte yapılması gereken konular ele alındı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ile il ve ilçe müftülükleri olarak depremin ilk saatlerinden itibaren sahada olduklarını belirterek, alanda dikkat edilmesi gereken konular üzerinde durdu.

“Kurum olarak sahada yaptığımız çalışmalar çok önemli”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın üç gün Elazığ'da bulunmasının Elazığ halkı tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılandığını belirten Sarıkaya, aynı zamanda müftülük için manevi güç olduğunu belirtti.

Müftü Sarıkaya; ayrıca bölge Müftüleri ile birlikte 80 İl Müftüsü ve ilçe Müftülerine destekleri nedeniyle teşekkür ederken; vaizler, ADRB çalışanları, KYK ve Hastane Manevî Rehberleriyle birlikte Göç Hizmetleri ve Manevî Destek Daire Başkanlığının sahada yaptığı çalışmaların çok önemli olduğuna işaret etti.

“Birlik ve beraberliğin sağlanması için çalışacağız”

Çeşitli mecra ve kaynaklardan ortaya atılan iddialar karşısında tüm personelin birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Müftü Sarıkaya, yakınlarını kaybeden veya başka türlü sorunları olan vatandaşlara karşı anlayışlı olunmasını istedi.

“Birinci görevimiz vatandaşlarımıza manevi destek vermektir.” diyen Sarıkaya, onun dışındaki ihtiyaçlar için İl Müftülüğü Deprem Komisyonu veya yetkili birimlere bilgi verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Bu zor günlerin yardımlaşma ve sabır günleri olduğunun altını çizen Sarıkaya, uygun olan camiler, Kur’an kursları ve taziye evlerinin ihtiyaç duyulduğu müddetçe açık bulundurulmasını isterken, tüm personel tarafından bu mekânlarda verilen hizmetlerin istatistiki bilgilerini içeren belgeler doldurularak teslim edildi.

“Milletimizin yanında olacağız ve gereken fedakârlığı yapacağız”

Bu gibi durumlarda koordinasyonun çok önemli olduğunu belirten Müftü Sarıkaya; AFAD’ın bizden istediği hizmet kollarında her türlü desteği veriyoruz. Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımız ve İl Müftülüğü olarak AFAD ile koordineli olarak çalışıyoruz.

İzinlerin yeni bir emre kadar iptal edildiğini açıklayan Sarıkaya; “Görevlilerim arasında da yakınlarını kaybeden veya evleri hasarlı olanlar olabilir ama bizler bugün metanetle ve sabırla milletimizin yanında olacağız ve gereken fedakârlığı yapacağız.” dedi.

Diyanet camiası olarak yürütülen faaliyetler hakkında teferruatlı bilgiler aktaran Sarıkaya, deprem için yardımda bulunmak isteyen vatandaşların TDV tarafından başlatılan SMS yoluyla yardım kampanyasına yönlendirilmesini istedi.

Toplantı, sahada hizmet veren ekiplere ek olarak farklı hizmetler için gönüllü ekiplerin oluşturulması ve depremde vefat edenlerin ruhu için okunan dualarla sona erdi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan