Elazığ İl Müftülüğü olarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz Erenler Meclisi Enderun Hafızlar Topluluğu Mehmet Kemiksiz tasavvuf musikisi konseri büyük ilgi gördü.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri; Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Cumhuriyet Baş Savcısı Osman Köse, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, çok sayıda STK temsilcisi, Müftülük personeli, Din görevlileri ve vatandaşlar izledi.

Konser programı İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Hafız Cabir Karataş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

- Cami merkezli bir medeniyet ikliminde yaşıyoruz

Açış konuşması için kürsüye gelen İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya bu yıl “Cami ve Hayat” teması ile kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemi üzerinde durarak şöyle konuştu;

“Medeniyetimizin en önemli iki unsurunu bir araya getiren bir haftayı kutluyoruz. Medeniyetimizin merkezinde camiler vardır. İslam medeniyetinde şehirler camilere endekslenerek yapılır. Bu, Adem A.S ile başlayan ve Beytullah dediğimiz o mübarek mekanla ile başladı. Resulullah’ın Medine’ye hicretiyle şehrin merkezine kondurduğu Mescid-i Nebevi ile devam eden ve daha sonraki bütün medeniyetlerimizde ecdadımız Selçuklu’nun ve Osmanlı’nın da camileri şehrin merkezine koyduğu bir medeniyet ikliminde yaşıyoruz.

Bu bağlamda İstanbul’dan şehrimize teşrif eden Mehmet Kemiksiz ve ekibi, Harput’un önemli şahsiyetlerinden Hacı Muharrem Hilmi Efendi’nin eserlerinden oluşan bir konser sunacaklar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.

İmamlarımız, din görevlilerimiz, Kur’an kursu hocalarımız, müftülerimiz, vaizlerimiz bu toplumun en önemli değerlerinden olan din hizmetini sunmakla görevliler. Onlar 7/24 çalışmak zorundalar ve çalışıyoruz. Doğumdan ölüme herkesin mutlaka kendisi ile irtibat kurduğu bir görev alanındayız ve hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor.

Bu organizeyi yapmamızda bize katkı sağlayan ve himayelerinde programımızı gerçekleştirdiğimiz saygıdeğer Valimiz Çetin Oktay Kaldırım Bey’e, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve diğer kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm ise siz din görevlilerimiz ve çok kıymetli hazirunadır.

Elazığ hakikatten çok aziz bir şehirdir. Bu şehirde çok sayıda manevi rehberler, şairler, gönül dostları çıkmıştır. Bu vesile ile rahmet-i Rahman’a kavuşanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara başarılar diliyorum. Haftamızın hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum.”

Daha sonra Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kaya’nın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Muharrem Hilmi Efendi’nin öğrencilerinden Emekli Öğretim Üyesi Mustafa Türkgülü ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Muharrem Hilmi Efendi’ye teşehhüt miktarı talebe olduk. 1956 yılında kendisini tanıdım ve o günden sonra da aklımdan hiç çıkmayan önemli isimlerden birisi olarak kaldı. Kendisinden Farsça ve Arapça dersler aldık. Bize Şeyh Sadi’nin çok önemli eseri Gülistan’ı okuttu. O, mutasavvıf biriydi ve alim bir insandı.”

- Hacı Muharrem Hilmi’nin sofrasındayız!

Konserine başlamadan önce kısa bir konuşma yapan tasavvuf müziğinin usta isimlerinden bestekâr sanatçı Mehmet Kemiksiz, Muharrem Hilmi Efendi’nin memleketi Elazığ’da olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek;

“Erenler Meclisi olarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bugün siz değerli Elazığlı gönül dostlarının misafiriyiz.

4 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalardan bir tanesi de Elazığlı Hacı Muharrem Hilmi Efendi’nin eserleriydi. Daha evvel İstanbul ve Konya’da bu konserleri yapmıştık. Bugün ise Sırrî mahlası ile bezlere hayatı ve hayat ötesi gerçekleri anlatan Hacı Muharrem Hilmi’nin sofrasındayız.

Konuşmacılar o büyük zatı anlattılar. Benim için şu özet cümle Muharrem Hilmi Efendi’yi ifade edecektir. O, alim, fazıl, şair, mutasavvıf, kendini insana ve insanlığın hazreti insan olması için bütün ömrünü vakfetmiş bir gönül insanıdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Kemiksiz unutulmayacak doyumsuz bir konser verdi.

Konserin ardından ilimizi başarı ile temsil eden din görevlilerine ve emekli olan personele plaket takdimi yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan