Elazığ İl Müftülüğü ile Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülen “Camiler Sessiz, Camiler Sensiz Olmaz” projesi kapsamında yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

Düzenlenen programlarla, yaz Kur’an kursları kapsamında camilerde ve Kur’an kurslarında eğitim gören çocukların camilerle bütünleşmeleri ve bir yandan eğitim alırken diğer taraftan sportif faaliyetlerle keyifli ve verimli zaman geçirmeleri hedefleniyor.

Bilmedikleri yeni oyun ve sporlarla tanışma imkânı bulan çocuklar ise bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istiyor.

“Cıvıl cıvıl çocuk sesleri camiye ayrı bir hava katıyor”

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik Merkezi Koordinatörü Serkan Sis şunları kaydetti:

“Cami içerisindeki eğitiminin dışında eğlenceli bir etkinlik sunmak istedik. Yaz dönemi içerisinde bunu birçok camimizde gerçekleştiriyoruz.

Çalışmalarımızı, “Camiler Sessiz, Camiler Sensiz Olmaz” sloganı altında gerçekleştiriyoruz. Cami içerisindeki cıvıl cıvıl çocuk sesleri camiye ayrı bir hava katıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun da 2019 yılını ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmesi münasebetiyle hem çalışanlarımız hem gönüllülerimizle birlikte etkinliklerimize devam edeceğiz.”

Son etkinliğe ev sahipliği yapan Aksaray Eski Camii İmam Hatibi Mustafa Gür ise “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında camilerimizde farklı etkinlikler düzenliyoruz. Proje kapsamında bugün bizim camimizi ziyaret ettiler. Çocukların yeni aktivitelerle tanışmalarına vesile olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan