Elazığ Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü iş birliğinde başlatılan “Okul-Cami Buluşmaları” projesinin 3’üncü dönemi tamamlandı.

Projenin tamamlanması dolayısıyla İzzetpaşa Camii’nde gerçekleştirilen programa İl Millî Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya, Müftülük personeli, okul müdürleri ile öğretmenler, projede görev alan din görevleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Müftü Yardımcısı Abdurrahim Aytaç, projenin çocuklar üzerinde çok olumlu etkiler bıraktığını dile getirdi.

İl Müftü Yardımcısı Aytaç şöyle devam etti:

“Eğitim sadece derslerden ibaret değildir, olmamalıdır. Mektep ile medreseyi, fen ile Kur'an-ı Kerim'i çocuklarımıza öğretirsek önümüzde bu anlamda hiçbir şey kalmayacak. Bu yeni nesli ona göre inşa etmemiz lazım. Bu ülkenin erdemli nesle, iyi insana, ahlaklı gence ve iyi Müslümana ihtiyacı var. Bunu da eğitim ile yapabiliriz. Ülkemizde çocuklarımızın hepsi örgün eğitim içerisindedir. Bu eğitimin yanı sıra pratiğin de olmasının çok faydası olur. Çocuklarımız camiye gelerek minber, mihrap, hoca ve cemaat ile tanışmaktadır. Bu projenin çocuklarımız üzerinde çok olumlu etkiler bıraktığını düşünüyorum. Cenab-ı Hak bu hizmetlerimizi rızasına muvaffak eylesin inşallah.”

Sonrasında söz alan İl Millî Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise "Okul-Cami Buluşmaları" projesi sayesinde binlerce öğrenciyi camiyle buluşturduklarını kaydederek, "Okul-Cami Buluşmaları" projesini çok önemsiyorum. Proje 3 yıldır çok güzel bir şekilde devam ediyor. Başta Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya’ya, projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 Gürtürk, programa katılan öğrencilere ise şu tavsiyede bulundu:

“Camiler; toplanma yeri, toplanma merkezi, sadece namaz kılınan bir yer değil. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı ve diğer dini vecibelerin de yapıldığı bir alandır. Sevinçli bir şekilde Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için sizlerin camilerimize gitmesini istiyoruz. Yazın okullarda açtığımız yaz okullarını da ihmal etmeyin. Camiye, okula gidip oyunlar oynayacaksınız, akraba ziyaretleri ve sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri birlikte yapacaksınız.” 

Program, ikramlarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan