Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arası düzenlenen "Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" kapsamında "Doğu Anadolu Bölge Finali" yapıldı.

Kur'an kurslarında okuyan öğrencileri Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen yarışmalarda il birincisi olan öğrenciler arasında "Doğu Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Van İl Müftülüğü ev sahipliğinde koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmaya; Ağrı, Bayburt, Bitlis, Elazığ, Erzincan ve Van'da yapılan yarışmalarda birinci olan öğrenciler katıldı.

Katılımcılar, bölge birincisi olabilmek için ter döktü.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda erkekler kategorisinde Elazığ'dan Halil Adal Çakar birinci, Ağrı'dan Ahmet Yasin Ceyhan ikinci, Erzincan'dan Miraç Turgut ise üçüncü oldu.

Bölge birincisi olan Halil Adar Çakar, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. 

Elezığ İl Müftüsü Selami Aydın bölge birincisi Halil Adal Çakar’ı makamında kabul ederek ödüllendirdi.

İl Müftüsü Aydın, yarışmalarda başarılı olan öğrencilerle onları yetiştiren Kur’an kursu yönetici ve hocalarını tebrik ettiğini belirterek, Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Çakar'a başarılar diledi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan