Elazığ İl Müftülüğü, 2020 Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında depremzede ailelere yemek ikramında bulundu.

Kırklar Mahallesi’nde bulunan konteyner kentte kalan depremzede vatandaşlara din görevlileri ile birlikte yemek ikramında bulunan İl Müftüsü Selami Aydın, depremzede vatandaşların sorunlarını da dinledi.

Kendisinden tablet ve bilgisayar talep eden öğrencilerin isteklerine kayıtsız kalmayan Müftü Aydın, taleplerinin en kısa sürede yerine getirileceğini belirtti.

Konteyner kentte yaşayan ailelere destek vermek amacıyla 1500 kişiye yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Müftüsü Selami Aydın, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile buradaki kardeşlerimize yemek ikramında bulunduk. Mevlid-i Nebi Haftası vesilesi ile de diğer konteyner kentte kalan kardeşlerimize Elazığ İl Müftülüğü olarak bir ikramımız olacaktır.” dedi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarla bir araya gelemediklerini ifade eden Müftü Aydın, “Bu salgın hastalık münasebeti ile kardeşlerimize sarılamıyoruz, kardeşlerimize elimizi uzatamıyoruz. Hepimizin yüzünde birer maske, göz göze bakışıyoruz. Ama bu süreçte kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Çünkü biz kardeşiz, biz biriz, biz Müslümanız, biz Ümmet-i Muhammed’iz. Müslüman Müslümana yardım eder. Müslüman Müslümanın derdi ile dertlenir. Depremde evleri yıkılan kardeşlerimizin bazıları konteynerde kalıyor. Salgın hastalık neden ile gidip gelemiyoruz. Yemek ikramı vesilesi ile buraya geldik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah gani gani rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.

Salgın sürecinin atlatılması için herkesin el birliğiyle mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Aydın, vatandaşları maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet etti.

- Konteyner Kur’an kursunu ziyaret

Öte yandan Müftü Aydın, konteyner alanında bulunan 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nu gezerek burada eğitim alan çocuklarla bir araya geldi.

Çocuklarla yakından ilgilenen Müftü Aydın, organizasyona emeği geçen başta Kızılay elemanları olmak üzere tüm görevlilere teşekkür etti.

İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle organize edilen programa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile birlikte İl Müftü yardımcıları, Vaizler, ADRB elemanları, Kur’an Kursu Hocaları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan