Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla çok sayıda program düzenlendi.

Valilikler ve diğer kurumlarla koordineli şekilde organize edilen programlarda şehitler için okunan binlerce hatm-i şerifin duası yapıldı.

Elazığ’da şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Hatim Programı düzenlendi

Elazığ Valiliği ve İl Müftülüğü iş birliğinde Mevlana Camii’nde düzenlenen programda şehitler için Mevlid-i Şerif okundu, okunan hatimlerin duası yapıldı.

Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından İl Müftülüğü koordinesinde din görevlilerince ve Kur’an kurslarında eğitim alan öğrenciler tarafından şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin 4. yılında düzenlenen program Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, İl Müftüsü Selami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kurum amirleri, STK temsilcileri, şehit aileleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından Elazığ Valiliği ve Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde vatandaşlara lokum ikram edildi, kitap dağıtıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan