Diyanet İşleri Başkanlığı Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde 11. Dönem İhtisas Kursu'na katılan kursiyerler, eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

28 kursiyer için düzenlenen Mezuniyet Töreni'nde katılımcılara hitap eden Vali Kemal Çeber, insanların, dini alanda hizmet verenlere saygı duyduğunu vurgulayarak, "Bu memleketin neresinde yaşıyorsa yaşasın, dinine hizmet ettiğini düşündüğü din adamı, din alimi, din insanı diye vasıflandırılmış, talebeler yetiştirmiş, dinini anlatarak hizmet edenleri her zaman aklının bir yerinde muhafaza etmiş ve saygısı da hiç eksilmemiştir. Bizde din adamlarına çok değer verilir. Önemli bir misyonu yükleniyorsunuz. Üzerinizde sadece bir mesleki görev yok, büyük bir sorumluluk var. Benim ve meslektaşlarımızın üzerinde olduğu gibi sizin de üzerinizde büyük sorumluluk var. Biz sadece belli meslekleri yapmıyoruz. Aynı zamanda bir mesleğin ötesinde çok işler yapıyoruz. Bu toplumun, bu milletin hatta bu ümmetin özellikle bu dönemde sizler gibi çok iyi yetişmiş, hizmetini iyi veren hem de anlatması gerekeni en doğrusuyla anlatan insanlara çok ihtiyacı var." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, ilim öğrenme ve öğretmenin önemine değinerek, "Mezun olan arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise Rize Müftülüğü ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü olarak din hizmeti ve din eğitimi sunma noktasında sürekli bir istişare halinde ve iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, "Zor ve yorucu bir eğitimi tamamlayan kardeşlerimiz bu süreçte gerek cami içerisinde gerek cami dışında bütün faaliyetlerimizde aktif olarak rol aldılar ve almaya devam ediyorlar. Mezuniyetlerini gerçekleştirdiğimiz bu kardeşlerimizin bu zor ve yorucu eğitimi bitirmeleri ve başarmaları neticesinde her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum ve halen bu eğitime devam eden kardeşlerime Rabbimden kolaylıklar ve başarılar diliyorum." duasında bulundu.

Başkanlığın hizmet içi eğitimleri hakkında kısa bilgiler paylaşan Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"İhtisas eğitimi yalnızca Başkanlık personeli ile sınırlı kalmamış, gönül coğrafyamızdan birçok soydaş ve dindaşlarımızın da teveccühüne mazhar olmuştur. Özellikle Uluslararası İlahiyat Programı mezunu vatandaşlarımız ile soydaş ve akraba topluluklardan dini yükseköğrenim mezunu olan pek çok öğrenci bu eğitimi almak için ülkemize gelmiş, Dini Yüksek İhtisas merkezlerinde misafir öğrenci olarak ihtisas eğitimi almışlardır. Yabancı uyruklu mezunlarımız ise eğitim sonrası memleketlerine dönmekte ve farklı görevlerde istihdam edilerek din eğitimi ve hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu durum ihtisas eğitiminin sadece Başkanlık için değil hem ülkemiz hem de soydaş ve dindaş coğrafyalarımız için insan kaynağı yetiştirmede ne kadar önemli bir işleve sahip olduğunu göstermektedir."

Son olarak mezun olan kursiyerler adına söz alan dönem birincisi Celil Kuzuoğlu da "Geçmişini unutan geleceğe kandil olamaz kabilinden müessesemizin ismiyle şerefyab olduğu merhum Müftü Yusuf Karali hocamızı ve kendilerinden istifade ettiğimiz bütün hocalarımızı rahmetle yad ediyor, hayatta olan ulema-i kirama hayırlı hizmetler temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerler Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi sundu.

Ardından Vali Çeber, mezun olanlara "Başarı Belgesi" ile birlikte hediye takdiminde bulundu.  

İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan