Diyanet İşleri Başkanlığınca ülkemizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yönelik yaygın din eğitimi çalışmalarının daha etkin ve verimli hale getirilmesini amaçlayan ve Başkanlığın Stratejik Plan’ında da yer alan “Suriyelilere Yönelik Kur’an Kursları Öğretim Programı”nın hazırlık çalışmaları başlatıldı. 

Çalışmalar kapsamında mevcut durumu değerlendirmek, muhatapların ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmek üzere Başkanlık Merkezinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç'in başkanlığında bir günlük çalıştay düzenlendi. 

Çalıştaya Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. N. Yaşar Aşıkoğlu, Program Geliştirme Daire Başkanı Osman Alpaslan, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş’ın yanı sıra Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Din İşleri Yüksek Kurulundan ilgili uzmanlar ile Suriyeli kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı illerdeki sorumlu İl Müftü Yardımcıları/İlçe Müftüleri katıldı. 

Toplantıda, hazırlanması planlanan programın genel amaçları, dersleri, eğitim müfredatı ve kaynakları, süresi vb. hususlar müzakere edildi. 

Programda Türkçe kaynaklar yanında Kur’an kurslarına yönelik hazırlanan ve Başkanlıkça Arapçaya tercüme edilen ders kitaplarına da yer verilmesi düşünülüyor.
 

Editör: Mehmet Çalışkan