Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kurum koordinasyonunda Alanya Demirtaş Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği yarışmaya, Türkiye'deki tüm lise öğrencilerinin katılabileceği belirtildi.

Açıklamada, katılımcıların, uzay araştırmaları, biyoteknoloji, yapay zeka, robot teknolojisi, nanoteknoloji, sanal gerçeklik, teknofobi, yer bilimi, genetik, astrofizik, psiyonik, sosyal bilim kurgu, alternatif tarih ve zaman yolculuğu gibi bilim kurgu konularından birini seçerek hazırlayacağı öyküyle yarışmacı olabileceği kaydedildi.

Bilim kurgunun gelecek hakkında fikirler veren, bunun yanı sıra sosyal düzen, çevre ve teknoloji anlayışını genişleten bir nevi düşünce deneyleri olmasının yanı sıra bireylerin entelektüel gelişimine katkı sunduğunu belirtildi.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin öykülerini 1 Mart'a kadar "[email protected]" adresine gönderebileceği, birinci olan eser sahibine 4 bin lira, ikinci sıradaki eser sahibine 3 bin lira ve üçüncülüğü kazanacak yarışmacıya ise 2 bin lira para ödülü verileceği duyuruldu.

Editör: Mehmet Çalışkan