İstanbul Yenibosna Selçuk Hatun Camii Başimam Hatibi İbrahim Tunç, "fotografik ve mental hafıza" ile "ritmik-melodik" yöntemini kullanarak hazırladığı "Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretme" derslerini, yeni tip koronavirüs nedeniyle çevrimiçi ortama taşıdı.

Hızlı ve pratik derslerle Kur'an öğretmeyi hedeflediğini belirten İbrahim Tunç; "Bizim eğitimlerimiz temel alma noktasında eğitimler, 10 saat düzenine dayanıyor. Bu zaman diliminde biz hiçbir konuyu eksik bırakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

İmam Hatip Tunç, fotografik ve mental hafıza ile ritmik-melodik yöntemini kullandığı eğitim programını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle internet ortamına taşıyarak, 10 saatlik derslerle hızlı ve pratik bir şekilde Kur'an-ı Kerim okumayı öğretecek.

Orman Endüstri Mühendisliği mezunu olan Tunç, yıllardır verdiği Kur'an derslerini, evde kalınan günlerde "On saatte çevrimiçi Kur'an-ı Kerim eğitimi" ismiyle sanal âleme taşıdı.

Tunç, kendi geliştirdiği "Ondan öğrenme metodu" ile yurt içi ve yurt dışından isteyenlere hızlı ve pratik şekilde Kur’an-ı Kerim okumasını öğretecek.

Pazartesi günü başlayacak Kur’an eğitim programının her gece saat 22.30'da iki ders halinde verilmesi planlanıyor.

Yıllardır ramazan ayında ve diğer zamanlarda cami ortamında Kur'an-ı Kerim dersleri verdiğini söyleyen İbrahim Tunç, insanların her sene ramazanda gördükleri programların devamı için talepte bulunduğunu, koronavirüs salgını sürecinde evde kalındığı için de eğitimleri çevrimiçi ortama taşıdığını belirtti.

- Derslerimizi yarımşar saatlik iki bölüme ayırıyoruz

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından katılmak isteyenler sayesinde daha çok insana Kur'an-ı Kerim öğretme imkânına kavuştuklarını akraran Tunç, "Biz derslerimizi yarımşar saat olmak üzere iki bölüme ayırıyoruz. Birinci yarım saatte dersleri direkt biz anlatacağımız için oradaki katılım sayısında problem olmuyor. Ama ikinci derste seviyelendirme yapıyoruz. Yirmi beşer kişilik iki sınıf düşünüyoruz. www.kuranogreniyorum.net sayfasından da programı herkes kullanabilir." dedi.

Tunç, hafıza teknikleriyle zenginleştirilmiş ve hızlandırılmış etkin öğretme tekniğini 10 yıldır uyguladığını söyledi.

Koronavirüs sürecinden önce materyalleri çevrimiçi platforma taşıdıklarını dile getiren Tunç, bu sene insanlara daha fazla ulaşabilmek adına hem mobil hem de web programları yaptıklarını belirtti.

Tunç, eğitimlere katılım için genelde yaş farkı gözetmediklerini kaydederek; "Katılımcıların belirli bir seviyede olması uygun olur ama üç-beş yaş fark önemli değil. Biz en azından ortaokul mezunu seviyesinde bekliyoruz. Çünkü vakit kısıtlı olduğu için biraz daha hızlı anlatmamız gerek. Bizim eğitimlerimiz temel alma noktasında eğitimler, 10 saat düzenine dayanıyor. Bu zaman diliminde biz hiçbir konuyu eksik bırakmıyoruz. Beşer saatten sonra okumalar yavaş yavaş seri hale geliyor. Böylece Kur'an-ı Kerim seviyesine yükselmeye doğru gidiyor ama eğitimimizin eksiksiz olması için 10 saati tamamlamamız gerekiyor." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan