Uluslararası İlahiyat Programı'nı (UIP) tamamlayıp İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde eğitime başlayan öğrenciler mezun oldu.

İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü'nde 2019 yılında eğitime alınan ve 3 yıl süreyle eğitim gören yabancı uyruklu kursiyerler için mezuniyet töreni düzenlendi.

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlara, içinde yaşadıkları topluma uyum sürecinde kendilerine rehberlik edecek, İslam’ın ahlak eksenli dindarlık anlayışını ve ülkemizin farklı din ve kültürleri birlikte yaşatma tecrübesini aktarabilen, İslam ilahiyatı başta olmak üzere, din bilimleri ve sosyal alanlarda yüksek standartta çalışma yapabilen; yetenekli, liyakatli ve temsil gücü yüksek insan kaynağı yetiştirmek" amacıyla Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 7 kursiyer, mezuniyet heyecanı yaşadı.

İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Doç.Dr. Adil Bor ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi  İdris Bozkurt, kursiyerleri tebrik ederek belgelerini takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan