Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürleri, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç'in katımıyla yapılan toplantı sonrasında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş heyeti makamında kabul etti. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’in koordinesinde gerçekleşen ziyarette, çalışmanın amacı hakkında Başkan Erbaş’a bilgi verildi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dinç, çalışmanın; dönem sonu ve yeni döneme dair değerlendirme, yeni stratejiler belirlemeye yönelik olduğunu, İhtisas Merkezlerinin problem ve çözüm yollarını değerlendirdiklerini söyledi.

Erbaş’tan Ders Halkaları Çağrısı

Başkan Erbaş, ihtisas merkezlerinden mezun olan kursiyerlerin ilimden kopmamaları için ders halkalarına yönlendirilmesini ve ders halkalarının oluşturulmasını istedi.

İhtisas Konferansları Geliyor

Erbaş, halen eğitim almakta olan kursiyerlere yönelik sistemli bir şekilde; ilim adamları ve gerekirse yurt dışından hocaların davet edilerek “İhtisas Konferansları” düzenlenmesini istedi.

Kütüphaneleri Zenginleştirin!

Erbaş, ihtisas müdürlerine, ihtisas merkezlerindeki kütüphanelerin zenginleştirilmesi talimatını verdi. Erbaş, özellikle başkanlık eserlerinin tamamının kütüphanelerde muhakkak bulunmasını ve diğer ilmi kaynak eserlerin temin edilmesini istedi.

İlahiyat Hocalarından İstifade Edin!

Erbaş, ilahiyat hocalarından en iyi derecede istifade edilmesini, eğitim ve ders desteği alınmasını istedi.

Kursiyer Kapasitelerini Artıralım

Erbaş, Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin kursiyer kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmasını istedi ve Başkanlık olarak destekleyeceklerini söyledi.

dini yüksek ihtisas
 

Editör: Mehmet Çalışkan