Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç Diyanet Haber’e yaptığı açıklamada; COVID-19 salgınına yönelik gerekli tedbirler alınarak ihtisas kursu kursiyer seçim sınavının yazılı aşamasının 27 il merkezinde 24 Haziran 2020 tarihinde 2899 adayın katılımıyla sorunsuz olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Dinç; ihtisas kursu kursiyer seçim sınavının sözlü aşamasının ise 1-14 Temmuz tarihleri arasında komisyon başkanlıklarını eğitim hizmetleri genel müdürlüğüne bağlı daire başkanlarının yaptığı 3 sınav komisyonu tarafından Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildiğini ve sınav sonuçlarının belli olduğunu açıkladı.

Sınava 1048 adaydan 993’nün katıldığını ifade eden Dinç, sınavda 27 kadın ve 313 erkek adayın 70 ve üzeri puan alarak başarılı olduklarını belirtti. 

Sınavda başarılı olanlar arasında görme engelli hafız bir personelinde bulunduğunu ifade eden Dinç, başarılı olan adayların dini yüksek ihtisas merkezlerine yerleştirme işlemlerinin tercih usulüne göre başarı puanları dikkate alınarak elektronik ortamda gerçekleştirileceğini açıkladı.

İhtisas kurslarında yeni eğitim döneminin COVID-19’la ilgili gelişmeler dikkate alınarak belirleneceğini belirten Dinç, verilerle ilgili olumlu gelişmeler olması halinde ihtisas kurslarında eğitime 7 Eylül 2020 tarihinde başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Başkanlığın başta müftü ve vaiz olmak üzere üst düzey kadrolarına personel yetiştirmek amacıyla Dini yüksek ihtisas merkezlerinde 33 ay süreli düzenlenen hizmet içi eğitim ihtisas kurslarında 12 ay süreyle 1440 saat Arapça dil eğitimi yapılmakta, ayrıca bu kurslarda 21 ay süreyle; Kur’an-ı Kerim, Kelam, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Mezhepler Tarihi, Tasavvuf, İslam Düşünce Tarihi, Dinler Tarihi alanlarında  toplam 2520 saat eğitim verildiğini vurgulayan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, akademi ile mukayese edildiğinde ihtisas kurslarında eğitim alan bir personelin fıkıh, tefsir ve hadis başta olmak üzere en az doktora yapmış seviyesinde mezun olduğunu söyledi.

Doğrudan Başkanlığı bağlı 10 dini yüksek ihtisas merkezinde düzenlenen ihtisas kurslarında 44 yıllık zaman diliminde 3568 personel ile 220 yabancı uyruklu öğrenci mezun olmuş, halen bu kurslarda 568 personel ile 79 yabancı uyruklu öğrenci salgın sebebiyle uzaktan eğitime devam etmektedir.

Editör: Mehmet Çalışkan