“Din İstismarı ile Mücadele” konulu konferans vermek ve değişik etkinliklerde bulunmak üzere ilimizde bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama II Daire Başkanı Akif PUSMAZ, 14 Temmuz 2018 tarihinde Konya Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti.
 
Ziyarete, Konya İl Müftüsü Ahmet POÇANOĞLU, İl Müftü Yardımcıları, Daire amirleri ve Selçuklu İlçe Müftüsü eşlik etti.
 
Ziyaret esnasında Eğitim Merkezi Müdürümüz Kerim Şükrü ÜNLÜ, Eğitim Merkezimizde yapılan çalışmalar ve Eğitim süreciyle ilgili bilgiler verdi.

Program, Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü'nün açılış konuşmasıyla başladı. ÜNLÜ, Misafirlere Eğitim Merkezinin yeni açıldığını ve bu süreçte hem Konya’da hem de Diyanet İşleri Başkanlığımız nezdinde büyük destek aldıklarını ve bu destekten dolayı müteşekkir olduklarını söyledi.

Eğitim Merkezinde eğitimlerine devam eden 4-B statüsündeki kursiyerlere hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU yaptığı hitapta FETÖ' nün yaptığı tüm eylemlerin bir istismarın neticesi daha da ötesi bir din istismarına kalkışmış bir örgüt olduğunu dile getirdi,

Prof. Dr. Ramazan MUSLU, FETÖ' nün din esasına dayalı, kardeşlik temeline oturmuş bir yapı olmadığının altını çizerek, "Bu örgüt karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah görmüştür. İnsanların dinini, duygularını ve heyecanlarını istismar etmiştir. Milletimizin zekatını, sadakasını, kurbanını çalmıştır. Evladını elinden almıştır. Dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını pervasızca tahrip etmekten geri durmamıştır. O nedenle bundan sonraki süreçte özellikle dini istismar eden kişi, kuruluş, yapı, organizasyon her ne ise bunlara karşı daha dikkatli olmamız gerektiği ortaya çıkıyor. Çünkü dini istismar eden yapılar, insanımızın manevi, dini duygu ve düşüncelerini istismar ederek, o hain emelleri ne ise ona doğru adım adım ilerleme gayreti içinde bulunuyorlar." İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ramazan MUSLU program sonunda Eğitim Merkezi Personeliyle ve kursiyerlerle vedalaşarak Eğitim Merkezi Müdürlüğünden ayrıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan