Program, Atib Nenzing Din Görevlisi Sezai Ateş'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Vorarlberg Atib Koordinatörü Abdullah Horoz, hacı adaylarına ibadetlerini kolayca yapabilmeleri temennisinde bulundu. 

Haccın Önemine Vurgu

Bregenz Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Çekin de haccın öneminden bahsederek, ahkamı ve esrarı büyük olan bu yolculuğun diğer yolculuklardan farklı olduğunu ve bu yüzden hacı adaylarının baştan sona kadar niyetlerini sağlam tutmaları gerektiğini ifade etti. 

Haccın Menasîkleri Anlatıldı

Atib Lustenau Din Görevlisi Adem Coşkun hacıların maddi ve manevi açıdan nasıl hazırlanması gerektiği hususundan başlayarak, umrenin yapılışı, temettu haccı, Mekke ve Medine ziyaret yerleri, Peygamber Efendimiz'i ziyaret adabı gibi konuların sunumu ile program devam etti. 

Bayan Hacı Adayları Unutulmadı

Bayan hacı adaylarına Bayan Din Görevlisi Kudret Köroğlu, hanımlara özel durumları anlattı. Heyecanları bir kat daha artan hacı adayları birbiriyle tanışıp, kaynaştılar. 

Ev sahibi Atib Frastanz Derneği Başkanı Ahmer Yılmaz ve Din Görevlisi Osman Kılıç'ın teşekkür konuşmaları ve Atib Hard Din Görevlisi Kamil Hatipoğlu'nun duasıyla program sona erdi.

diyanet haber
 

Editör: Mehmet Çalışkan