Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde, 17 Kasım - 29 Aralık tarihleri arasında Konya Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitimlerini tamamlayan Ahıskalı Türk öğrenciler mezun oldu.  

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Rusya Federasyonu’ndan eğitim almak üzere Türkiye’ye gelen Ahıskalı Türkler, Konya Eğitim Merkezi’nde 6 hafta süren eğitimlerini tamamladılar.

Kursiyerler, eğitimin ardından sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Konya Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret ettiler.

Burada Ahıskalı gençlerle bir araya gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, şöyle konuştu:

- Yaşadığınız bölgelerde İslam adına, insanlık adına sizlere büyük görevler düşmektedir

“Ahıska Türklerinin tarih boyunca yaşadıkları zorlukların farkındayız. Yaşadığınız bölgelerde İslam adına, insanlık adına sizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu görev ve sorumlulukları yerine getirirken bir nebze de olsa yükünüzü hafifletmek adına sizlere Diyanet İşleri Başkanlığı olarak temel kaynaklara dayalı sahih dini bilgileri aktarmak için bu eğitim programını düzenledik.  Buradaki eğitim vesilesiyle almış olduğunuz bilgileri bölgelerinizde yaşayan soydaşlarımıza ulaştıracaksınız. İslam dininin doğru anlaşılması ve yaşanması için bütün imkânlarınızı kullanacağınızın beklentisi içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim.”

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dinç, misafir öğrencilere eğitim boyunca göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ederek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığımın birimlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Ahıskalı öğrenciler, başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmak üzere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a ve programa katkısı olan tüm çalışanlara kendilerine sunulan imkânlardan dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan