Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları başladı.

Tükiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an Kursları ile kendi imkanlarıyla hafızlığı tamamlayan toplam 5 bin 800 adayın başvurduğu 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları 6 Eylül 2021 (Bugün) başladı.

Kur'an-ı Kerimin tamamını ezberleyen adaylar, komisyon tarafından Kur'an-ı Kerimin muhtelif yerlerinden sorulan ayet ve sureleri ezbere okuyacak. 

Kur'an-ı Kerimin tamamını çeşitli metodlarla ezberleyen binlerce hafız adayı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınav sonucunda “Hafızlık Belgesi” alacak.

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş başarı diledi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesaplarından, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenecek olan Hafızlık Tespit Sınavı ile ilgili paylaşımda bulundu.

Hafızlık Tespit Sınavına girecek adaylara başarılar dileyen Başkan Erbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Başkanlığımızın düzenleyeceği Hafızlık Tespit Sınavına girecek kardeşlerime başarılar diliyorum. Hafızlar nasıl Kur'an-ı Kerim'i muhafaza ediyorsa, Kur'an da hafızları muhafaza ediyor. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim'i anlamayı ve yaşayabilmeyi hepimize nasip etsin.”

Editör: Mehmet Çalışkan