Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen 3 bin sözleşmeli Kur’an Kursu öğreticisi için hizmet yarışı başladı.

Başkanlık tarafından düzenlenecek mesleğe hazırlık kursu için Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik Mesleğe Hazırlık Eğitim Programı hazırlandı. Program kapsamında ağırlık, Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve anlamını kavramaya verildi.

Haftada Kaç Gün, Günde Kaç Saat Ders İşlenecek?

30 gün boyunca devam edecek kurslarda, haftada kaç gün, günde kaç saat ders işleneceği, kursların düzenleneceği müftülükler tarafından belirlenecek.

Buna Göre

Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Okuma, Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma, Tecvid ve Talim Uygulamaları, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Kur’an Meâli, İlmihal, Hitabet, Başkanlık Mevzuatı ve Teşkilatı, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler dersleri işlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı bugüne kadar düzenlediği Mesleğe Hazırlık Kurslarının tamamında sınav yaptığı gibi bu kurs sonunda da sınav yapacak. 30 gün süreyle verilecek mesleğe hazırlık kursuna katılan ve başarılı olan personele Başkanlık tarafından belge verilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan