ÖSYM Başkanı Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Sonuçlara "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Sonuçlar için TIKLAYINIZ >>>

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını belirten ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Ülkemizin yarınları olan değerli gençlerimiz, üniversite hayatına attığınız bu ilk adımda sizlere başarılar diliyorum. Tercihlerine yerleşemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle mutlaka ulaşacaklardır.''

ÖSYM'den yapılan duyuru ise şöyle:

"2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2020-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 26 Ağustos 2020 tarihinde saat 12.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos – 02 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır."

Editör: Mehmet Çalışkan