Edirne İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi iş birliğinde, "Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açıldı.

Kapıkule sınır kapısında açılan stantta, sınır kapısından yurda girenlere Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerince su ve lokum ikram edildi, kurban bağışı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfının sınır kapısında devam eden vekalet yoluyla kurban tanıtım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Edirne İl Müftü Vekili ve TDV Edirne Şubesi Başkan Vekili Hüseyin Okuş, araçlarıyla binlerce kilometre uzaktan gelen ve vatan topraklarına ayak basanları ikramlarla karşıladıklarını belirtti.

Aileleri kurdukları stantta misafir ettiklerini, su ve lokum ikramında bulunduklarını belirten Okuş, "Vakfımızın gülen yüzünü, yurt dışında ülkemizi temsil eden kardeşlerimize yansıtmaya çalışıyoruz. Hiç beklemedikleri ve ummadıkları bir anda gelen küçük ikramlarımız, gurbetçi vatandaşlarımızı hem şaşırtıyor hem de mutlu ediyor. Onların yüzlerindeki tebessüm ve mutluluğu görmek de bize güzel bir iş yaptığımızı göstermiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan