Edirne İl Müftülüğüi Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu 2. Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık Selimiye Camii'nde program düzenledi.

Programa katılan vatandaşlar birlikte akşam namazını kıldı, ardından Selimiye Camii görevlilerince okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini ve Mevlidi Şerif’i dinledi. 

Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın, Mevlid-i Nebi Haftası teması olan 'Hz. Peygamber ve Gençlik' konulu bir sunum yaptı. 

Cemaat tarafından ilgiyle takip edilen sunumda ayet ve hadislerden örnekler veren Dr. Aydın: "Gerçeğin izinde, yanlışın karşısında bir genç: Hz. İbrahim’i", "Sabır Burcunda Bir Taze Can: Hz Yusuf Peygamber’i", "Hayatı Macera Bir Genç: Hz. Musa’yı", "İmanları Uğruna Hayatlarından Vazgeçen Gençler: Ashab-ı Kehf'i",  "Her Daim Genç İki Kuzen: Hz. Yahya İle Hz. İsa"yı hatırlattı.

Kur’an-ı Kerim’de güzel ahlâklarından söz edilen gençleri, toplumun kadın erkek bütün fertlerine rol model olarak sunmak gerektiğini belirten Aydın, ancak bu şekilde gençlerin ahlâk bilinci, din duygusu ve dini davranışlarının oluşturulabileceğine dikkat çekti.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm ise Kur’an kursları ve hafızlık kurslarının önemine değindi.

Selimiye Camii'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program, ikramlarla son buldu.

Öte yandan "Hz. Peygamber ve Gençlik" teması doğrultusunda Edirne İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Aynur Yürük ve huzurevi din görevlisi Abdülkadir Şimşek rehberliğinde üniversite öğrencileriyle birlikte huzurevi ziyareti gerçekleştirildi. 

Ziyarette Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri huzurevi sakinlerine Kur'an-ı Kerim okudu, ilahiler söyledi.

Öğrenciler huzurevi sakinlerine karanfil armağan ederek ayrıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan